tisdag, november 29, 2011

Man ur huse

I söndags var det dags för vår årliga tradition - The Bideford Christmas Lights Switch-On Celebration, den engelska motsvarigheten till skyltsöndagen kan man väl säga. Då går hela bygden man ur huse för att se på tomten och hans renar, äta onyttiga saker som munkar, burgare och sockervadd, träffa vänner och bekanta, lyssna på lokala förmågor samt titta på när kommunen slår på julbelysningen i stan.

Vi har varit där varje gång sedan vi flyttade ner hit. Det är en trevlig tradition och gör att vi känner oss lite delaktiga i vårt lilla samhälle... Lite lagom kallt är det, och mysigt att dra på sig vinterkläderna för första gången för säsongen. Det vill säga en tunn jacka. Och lågskor istället för flip-flops. Det har sina fördelar att bo här.

Mycket folk var det i år! Riktigt knökfullt. Alla samlas runt hamnen och ungarna njuter i fulla drag av tivolit, ballongerna och godiset.

Här har vi hela gänget (undertecknad tog bilden) Från vänster Andy, svärmor Cath, svärfar Graham, systerson Woody, svägerskan Tracey, systerson Oscar och så våran Lewis längst ut på änden.


Renarna är nog ett av de populäraste inslagen varje år. Alla tar kort som galningar, och så stannar man till slutet för att se ren-paraden då de knatar runt stan med Father Christmas i en släde. Som svensk är man väl måttligt imponerad. Men söta är dom iallafall.

Äntligen har ljusen tänts! Stora applåder och allmänt glam på vår lilla High Street. Jag kanske är lite fånig och sentimental men jag tycker det är himla fint och pittoreskt.


Utsikt över hamnen. De vackra ljusen i de små träden längs strandpromenaden sitter faktiskt uppe året runt, riktigt fint och stämningsfullt även en ljum sommarnatt...


Sitter i en busskur i väntan på ren-paraden. Undertecknad med make som nästan höll på att somna eftersom det var läggdags för honom. Jobbar man natt så är 18-snåret på kvällen väääldigt sent att vara ute på galej!

1 kommentar:

sophie sa...

Vilken härlig traditon ...jag flytta ner dit!!! Och vilken fin bild på er du ser ju julfin ut med röda läppar och röd blus som tittar fram för att inte nämna Andy som ser väldigt vaken ut för att vara trött!! Ha det gott kram