lördag, november 05, 2011

Guy Fawkes Day

Idag firar vi igen! Knappt har alla små älvor och Draculas smockat i sig sitt lösgodis från Halloween, så är det dags för Guy Fawkes Day, även kallad Bonfire Night.

Guy (Guido) Fawkes var en upprorsman, som år 1605 försökte spränga parlamentet med hjälp av 36 kruttunnor utplacerade på strategiska ställen.

Detta firar vi nu varje 5 november genom att tända massor av majbrasor och skjuta av stora fyrverkerier. Fråga mig inte varför, men lite kul är det och man ska ju aldrig missa ett tillfälle att fira nåt... Lewis är här, och svägerskan Tracey med Lewis två kusiner Oscar och Woody kommer över ikväll, och då ska vi skjuta raketer så det står härliga till, äta hamburgare och överblivet Halloweengodis.

Dessutom vill jag också idag passa på att nämna två små jättefina tjejer som också är värda att fira! Lilla knoddan Ciara som just har fyllt hela 2 år, och våran bästaste lilla Ida, som fyller år imorgon 6 november. GRATTIS till våra finaste töser!

2 kommentarer:

sophie sa...

Knoddan tackar och hälsar!! Här i Hull låg röken tät igår kväll! Ha en fin söndag där nere.. Kram från oss

Anna sa...

Även den stoora 8-åringen Ida hälsar och tackar! Bästa presenten var nog en rockring (därmed slår vi hål på myten om att det är viktigt med dyra presenter...). På morgonen kunde hon inte "rocka" alls, men innan läggdags blev det en omgång med 266 snurrar på rockringen! Dvs typ 263 snurrar bättre än hennes mamma, men det bjuder jag på ;-).