måndag, augusti 14, 2006

En busschaufför, en busschaufför... tra la la

Det här är bussen som jag och Lisa tog efter jobbet igår...

Tågen var inställda pga arbete på rälsen, så de hade satt in gratisbussar mellan stationerna. Uppenbarligen hade chaffisen aldrig kört den här rutten förut... Vi hörde ett massivt CRUUUNCH, bussen skakade till och stannade, och sen regnade det glasskärvor över hela främre delen av bussen. Chaffisen börjar då BACKA medan glaset fortsätter välla över oss, varpå alla passagerarna skriker "STOP! STOP! STOP!"

Som tur var så satt det bara ett äldre franskt par på övervåningen... de klarade sig med blotta förskräckelsen, fastän täckta med glassplitter och ett och annat småsår. Vi borstade av, letade upp plåster och våtservetter. Vågar inte tänka på vad som hade hänt om någon suttit längst fram...

Den idiotiska busschaffisen var totalt värdelös, brydde sig inte om passagerarna alls utan gick ut och tog en cigg medan vi passagerare kollade att alla var okay. Sen fick vi stå där i över en halvtimme och vänta på att en buss skulle dyka upp och skjutsa oss vidare. Alla fördrev tiden genom att slita upp mobilerna och ta kort, till och med förbipasserande. När vi till slut frågade chaffisen vad som skulle hända, svarade han att "ni kan ju gå upp till stationen, det är bara runt hörnet!" "Och det kunde du inte ha kläckt ur dig för 20 minuter sen??!!" "Oh, sorry love..." Lisa stirrade på honom med mord i blick och väste "så du tror att vi har stått här för SKOJS skull eller?"


2 kommentarer:

Anonym sa...

Blimey!!! Ja vilken tur att ni inte satt langst fram!!!!

Anonym sa...

Ja, äldre franska par finns det ju gott om... :-) /M