torsdag, februari 03, 2011

Sammanfattning: Mars 2010

Våren var här! I början på mars tog vi en sväng till Southampton på sydkusten och hälsade på styvdotter Sadie, som nu pluggar företagande och entreprenörskap på universitet. Hon visade stolt upp sin första lilla lya, ett studentrum i något som liknar våra svenska studentkorridorer.

Hade en fin helg med henne, vi bodde över på ett hotell i närheten (studentrummet har ju inte direkt plats för övernattande gäster!), var ute och käkade, gick på puben, var ute i shoppingvimlet och kollade runt i Southampton i allmänhet.


Vädret var toppen. Här är Lewis hos oss en vecka och vi passade på att ta en sväng ner till stranden i Westward Ho! och njuta av solen... Lewis fick utlopp för en något ovanlig överskottsenergi genom att klättra runt på klipporna, leta upp gamla rostiga cykelfälgar och annat som är viktigt när man är tretton. Motionen gjorde honom gott iallafall!


Kolla in glassbilen... Hockings glass, den bästa i hela världen! Längtar redan till mars i år då den kommer tillbaka. Trots LCHF kan man väl unna sig ett par stycken små kulor per sommar...


En mulen men varm dag var vi nere vid stranden igen, den här gången med våra två "nephews" Oscar och Woody samt Andys föräldrar. Grabbarna sparkade boll och vi andra beundrade talangen och tog kort. Jag blir alltid lika hänförd över denna fantastiska vidsträckta strand, den är över tre kilometer lång och hur bred som helst när det är ebb...


Vi fick med tungt hjärta ge upp vår älskade Volvo, som tjänat oss så troget sen vi köpte den. Men en 3-liters motor och dyr bensin går inte ihop, och när det sedan var dags för besiktning var det såpass mycket som behövde göras att det inte blev lönsamt för oss att behålla den. Så vi sålde den på eBay till en Volvoentusiast i närheten och köpte istället en billig Opel Omega för att ta oss fram till nästa besiktning!

Och sedan bestämde vi oss definitivt för att det var dags för husbyte. En matkasse till och vårt lilla hus skulle förmodligen spricka i sömmarna! Började leta runt bland hyresagenturerna och efter några besvikelser fick vi fatt i en kille som flyttat ner från London några år före oss. Vi fick bra kontakt direkt, och även om vi inte fick huset vi först kollade på (nån annan hann före, och lika bra var det!) så ringde han upp ett par veckor senare och hade då precis fått in ett alldeles nybyggt hus med fyra sovrum och undrade om vi var intresserade...! Japp!!

Wow, så fräscht och så stort... jag är ju inte bortskämd med att bo i stora hus direkt. Och det var till och med en hyra som vi kunde klara av. Och ägaren hade inget emot att vi hade en katt (hmm ja det blev ju två till slut...) Inflyttning bestämdes till slutet på april, så nu var det bara att börja packa igen...

1 kommentar:

Charlotta sa...

Japp. Som LCHF:are får man unna sig ett par kulor glass på sommaren. :D Det blir alltid ett stopp på Jus'Desserts i St Ives. :)

Undrar om det är dig jag pratat med på Kolhydrater i fokus angående LCHF i England...