tisdag, juni 25, 2013

Morgonpromenad



Ibland känner jag mig väldigt priviligierad som får bo i en sån vacker del av världen...

Just nu sitter jag på en av de här bänkarna och njuter av en sällsynt solig dag. Kunderna och paketen kan vänta några minuter till. 

fredag, juni 21, 2013

Midsommarafton

Här i England är det en dag som alla andra. Regnig och trist, med jobb och lekis och mataffär och möten och lakanstvätt.

Men i mitt svenska hjärta skiner solen och jag sitter i backen nere vid flaggstången och väntar på att farmor och farfar ska komma med jordgubbstårtan och punschen. Sen hissar vi flaggan, äter tårta, gungar i hammocken och njuter av sommaren hela dagen innan farmor och farfar tar med mig till Stenudden för att leka små grodorna, dansa runt midsommarstången, lyssna på folkmusiken och äta grillkorv och kanske till och med få en sockerdricka eller päronfestis, medan mamma och pappa tar båten ut på sjön med grillad kyckling och potatissallad i picknickkorgen.

Pappa och farfar är borta sedan länge, men barndomsminnena består. Någon dag ska min lilla dotter får uppleva en äkta svensk midsommar hon med. Men idag har vi istället vårt sista möte med hennes socialarbetare. Sedan är allt klart och vi kan gå vidare som vilken familj som helst. Lustigt nog är det nästan på dagen ett år sedan hon kom för att träffa oss för första gången, för att se om vi var lämpliga som ny mamma och pappa till Skitungen. Tänk så fort det har gått.

                            GLAD MIDSOMMAR på er alla!
 

måndag, juni 17, 2013

Älskar min nya hembygd...

Längs kajen i Bideford

Lekt med lite foto-software här...

Ebb i Bideford

Taget på min morgonpromenad!

Stranden i Instow