fredag, januari 27, 2006

Ytterligare en höjdardag

Ledig, hurra! Men icke sa nicke... Hade bokat tid klockan 13 för att registrera mig hos en rekryteringsagentur. (Jag har uppdaterat mitt CV online och nu börjar det droppa in förslag) Hade 3 pers inne hela dagen på jobbet, lite tajt men det går. Vid tio på morgonen ringde Vickie och talade om att Tinas barnvakt svikit henne så hon måste sticka 14.30 och hämta sonen. "Hmm, okay, ring runt och försök hitta lunchavbytare, annars får ni klara er." Ingen gick att få tag på.

Sitter på tåget in till London när Sharan ringer och talkar om att hennes son ramlat och dragit i huvudet i ett handfat i skolan. Blöder, panik, måste åka. Underbart. Bara Vickie kvar att täcka 4 avdelningar efter 14.30.

Så jag fortsatte in till London, gjorde en snabbintervju, kastade mig på tunnelbanan igen och åkte direkt tillbaks till Croydon och in på jobbet. Helt fel skor så jag fick göront, hann inte ta lunch osv. Misär att behöva jobba på sin lediga dag, särskilt eftersom Nessa (bitch) anser att vi inte ska ta kompledigt. Jobbar du övertid som chef så är det bara att bita ihop, typ. Ska se om jag kan smita hem tidigt nån dag ändå.

Och jag som hade tänkt ha en härlig eftermiddag och strosa runt i London, hälsa på gamla kollegor osv. Oh well.

onsdag, januari 25, 2006

Bättre dagar har jag haft

Inget vidare kul. Nessa, vår nya regionchef, var på heldagsbesök idag. Tyckte inte om henne innan, och ännu mindre nu. Hon petar och lägger sig i varenda smådetalj. Hon vill också att alla tjänster utom min ska vara deltider. Och jag har ju tre heltidare... ingen av dom skulle klara sig på mindre timmar än de har idag. Jag har gjort flera förslag på scheman som skulle funka bra - med de anställda jag har idag - men det duger inte. 20 timmar i veckan tycker hon är lagom per anställd. Jag vet att det kommer att gå åt pepparn, men hon vägrar inse det. Jag saknar Gerry!!!

Fick också desciplinera Sharan, en av mina heltidare. Hon var sjuk i nära två veckor och hade bara kontakt med mig två gånger under tiden. Jag förhörde henne förra veckan, och Nessa utdelade en skriftlig varning idag. Sharan satte upp världens värsta attityd och höll på att få sparken på kuppen. Hade varit rätt åt henne, men hon slapp undan p g a att personalavdelningen var lite "softa". Jag börjar faktiskt bli redigt trött på den slappa engelska arbetsmoralen.

torsdag, januari 19, 2006

Argentina

Idag hängde jag med till Heathrow för att vinka av Andy, Mike, Carol och Phil när de flög till Buenos Aires. De ska vara borta i över två veckor, lyckostarna. Bland annat ska de se ett av världens största vattenfall och en stor glaciär, och sen ska de också över till Uruguay en snabbis. Låter väldigt spännande! Vi ska försöka hålla kontakten via telefon och e-mail när det går.

Fick mina "orthotics" - specialsulor - igår!! Hurra! Provade dom idag och det kändes väldigt skönt, det märks att dom är specialgjorda för mig. Känns redan som att det kommer att hjälpa en hel del. Nu är det bara att ge det några veckor så att fötterna får anpassa sig.

söndag, januari 15, 2006

Mmmmm ledig

Ledig helg!! Första på evigheter. Passade på att tajma in den eftersom Andy åker till Argentina på torsdag. Vi har haft det mysigt, varit ute och käkat, lite sista-minutenshoppande för honom (guideböcker och dataspel för den långa flygresan), sovit länge, snuttat.

Börjar ångra att jag var så jäkla korkad att jag tackade nej till att följa med, fast han erbjöd att betala och allting! Nåja...hade inte kunnat vara ledig just nu ändå. Massor på jobbet - vi ska lägga ner vår XX-avdelning eftersom den inte bär sig, har ett tvådagars regionsmöte i Guildford, damavdelningen ska flytta till en bättre plats i butiken osv. Så jag kommer nog inte ha tid att sakna honom så mycket!

tisdag, januari 10, 2006

Klent

Hemma idag, görförkyld och hängig... Faktiskt första gången sen jag började på Mexx som jag varit tvungen att ta en sjukdag, så det får man väl stå ut med. Femton miljoner samtal till och från tjejerna på jobbet för att se till att saker o ting flyter på ändå. Suck.

fredag, januari 06, 2006

En eftermiddag på kliniken

Nu har jag varit hos Parish & Bell fotklinik och blivit scannad, he he. Det var riktigt trevligt... Killen som hjälpte mig var riktigt söt och jag blev nästan lite generad när han bad mig lägga fötterna i hans knä så han kunde klämma och undersöka... Tur att jag hade målat tånaglarna...

Det är mycket riktigt hälsporre-syndrom (Plantar Fasciitis) som jag har. Dessutom är jag plattfotad och har vingliga vrister. Nobody´s perfect! Jag hade med några par skor som jag använder ofta, han kollade in dom och sa att de var ganska bra. De rekommenderar trainers (gympaskor) så mycket som möjligt. Sexigt värre *suck* Jag fick fötterna scannade, rätt kul... tog ca 15 sekunder och då får de en 64,000 pixlars exakt avtryck, som skickas över till USA där de tillverkar sulorna exakt efter mina mått. Dessutom anpassar dom sulorna så att de kompenserar för felaktig fotställning osv, så på sikt kan det även hjälpa mitt dåliga knä.

Fick välja bland olika sorters sulor, och jag valde en för kängor/trainers och en för lite nättare finskor. Det tar ett par tre veckor innan jag får dom, och sen måste jag i princip ha dom resten av livet. De kostade runt 15000 spänn (hick!) men de har livstids garanti och jag får pengarna tillbaka om de inte hjälper. Så det kändes som att det var värt det. (Fast jag vet inte om mitt kreditkort håller med...)

Så nu är det bara att vänta.

tisdag, januari 03, 2006

GOTT NYTT ÅR!!

Jaha, då var det 2006... Firade nyår med Andys kompisar i Basingstoke, det var rätt trevligt! Nyår är ungefär samma sak som hemma - god mat, större mängder sprit i goda vänners lag, nedräkning på teven och fyrverkerier överallt.

Vi var fem par totalt, ett antal ungar (ungefär sju tror jag), en karaokemaskin, en hund och en katt med en halv svans. Hade träffat några förut - Mark, Mandy, Tony och Anne var alla med till Paris för några månader sen. Gillar dom, de är lättsamma och schyssta.

Sov över hos Andys föräldrar, där jag träffade syrra nummer 2. Claire bor i Frankrike, är gift med fransosen Eric och de har två småttingar varav den minsta (4 år) bara talade franska. Hmmm, inte så lätt med kommunikationen där. Syrran var precis lika torftig som den första men inte lika sur. Mullig, inget smink och inga smycken, råttfärgat hår, sjaviga kläder. Inte undra på att Andy tycker jag är den vackraste kvinnan på jorden, om det är vad han vuxit upp med! Fast familjen tycker nog att jag är en udda påfågel i hönshuset, om man säger så...

Ringde direkt till fot-kliniken idag - första dan efter deras juluppehåll. Och fick en tid redan på torsdag, hurra!! Gud va skönt om det verkligen hjälper... Tydligen har de kunder från alla världens hörn som kommer hit, och för en gångs skull hade jag flyt eftersom de finns ca 20 minuters bilresa härifrån.